Tandskydd

Tandskydd

Vi anpassar tjockleken på ditt tandskydd utifrån vilken sport du utövar. Skyddet är gjort i flera skikt och i olika material, ett mjukt inre och ett hårt yttre. Tandskyddet kan inte helt eliminera skador på tänderna vid ett kraftigt slag, men begränsar skadorna avsevärt. Hos City Dental framställer vi tandskydd som är helt anpassade efter dina eller ditt barns tänder.

Tandskydd för hockeyspelare

Hockey är en av de tuffaste sporter att utöva, vilket märks inte minst på alla hockeyskydd som behövs. Tänderna är en av de mest drabbade kroppsdelarna och närkamp med klubba är den vanligaste orsaken till att skador på tänderna uppstår. 

Säsongen 2003/2004 genomförde Svenska Ishockeyförbundet en ny regel vilket innebär att alla spelare födda 1984 eller senare som får spela utan galler måste bära tandskydd. Tandskyddet måste också vara framställt av tandläkare. För barn och ungdomar är det regel på att spela med galler till 18 år, därefter övergår det till visir och tandskydd.

Tandskydd för kampsportsutövare

Om du utövar kampsport (exempelvis thaiboxning, boxning eller rugby) finns ofta ett regelverk som säger att du måste bära tandskydd när du utövar din sport. Boxare måste exempelvis alltid bära ett tandskydd som är individuellt anpassat.

ÖPPETTIDER

Måndag - fredag: 07:30 - 21:00 - Lördag: 09:00 - 17:00 - Söndag: 10:30 - 16:30

BOKA TID GENOM ATT RINGA
08 - 20 06 80
ELLER
BOKA ONLINE

Drottninggatan 27, Box 161 56, 103 24 STOCKHOLM. Närmsta tunnelbaneuppgång är T-Centralen uppgång Sergels Torg. Klicka för karta