Chat with us, powered by LiveChat

Tandimplantat

Tandimplantat är det allra bästa sättet att återställa förlorade tänder och ger ett oslagbart estetiskt resultat. Du får ett hälsosamt och vackert leende med nya tänder som inte skiljer sig nämnvärt från dina egna.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är en titanfixtur som placeras i käkbenet och fungerar som en artificiell tandrot. Därefter skruvar man fast en krona (själva tanden) på titanroten. Titan – är ett material, som har den bästa biologiska förmågan att integreras i människans kropp och med tiden växer fast i käkbenet.

Kan jag ha tandimplantat?

Denna teknik passar nästan alla och är lämplig för att lösa en mängd olika problem förknippade med tandförlust, oavsett om det är en eller flera tänder. I de fall en eller flera tänder fattas, är tandimplantat en lösning där tandläkaren kan återställa en perfekt tandrad utan att göra åverkan på närliggande tänder. Dessutom kan titanskruvarna fungera som grund för både helkäksbroar och kortare broar. Förutsättningar för lyckad implantatbehandling är att patienten har en generell god hälsa och bra munhygien. Patienten bör heller inte röka då rökning avsevärt försämrar möjligheten för ett tandimplantat att integreras på önskat sätt. I de fall en patient har sämre, eller otillräckligt med ben i sina käkar är det ibland möjligt med så kallad beninlägg.

Fördelar:

  • Naturligt och estetiskt utseende – ser ut som riktiga tänder och hjälper till att återställa en ungdomlig utseende
  • Komfort – ingen känsla av att ha något främmande i munnen
  • Funktionalitet – mycket bättre tuggförmåga i jämförelse med en protes
  • Tillförlitlighet och hållbarhet
  • Implantat varken förstör eller påverkar friska tänder negativt
  • Inget behov av att borra eller slipa ner friska tänder för att göra broar
  • Inget obehag med avtagbar protes

Förutsättningar för implantatbehandling

Patienten ska ha ett bra övergripande hälsotillstånd samt bra munhygien för att tandimplantat ska integreras framgångsrikt. Om käkbenet är otillräckligt eller saknas, finns det en möjlighet att utöka den eller bygga ut.

Hur lång tid tar det?

Karensperiod som hela processen tar beror på antal implantat som placeras, samt på käkbens kvalité och dess volym. Själva fixturen (implantat) integreras helt efter tre till sex månader. I underkäke är benet hårdare och tjockare, därför är integrationsprocessen snabbare. Benet i överkäke är dock smalare och  mjukare vilket innebär att integrationsprocessen tar mer tid.

Efter att tandimplantatet har integrerats är det dags att förberedda tandköttet inför de nya tänderna. Det tar upp till två veckor och ett tandläkarbesök. Som sista process tillverkas de nya tänderna på ett tandtekniskt laboratorium. Detta kan ta upp till två veckor och därefter cementeras de permanenta porslinständerna på titanimplantaten.

Vi garanterar:

Pålitlighet och hållbarhet – Vi arbetar med världsledande leverantörer av implantat och komponenter. Både MIS Implants och Straumann är tillverkare som funnits många år och bakom dessa implantat och komponenter ligger forskningar och erfarenhet av världsledande specialister inom käkkirurgi och tandimplantat.

Lugn – Under implantatplaceringen kommer du garanterat inte känna någon smärta eller obehag på grund av de moderna högteknologiska lösningarna inom anestesi, samt den senaste dentala utrustningen.

Säkerhet – Titankomponenterna från både MIS samt Straumann har en livstidsgaranti*. I det extremt ovanliga fallet att någonting skulle hända med en titankomponent, kommer vi att ersätta den hos leverantören och placera tillbaka det kostnadsfritt.

Har du fortfarande några frågor?
Boka en konsultation hos någon av våra implantatkirurger, hen kommer då att förklara allt du undrar över om just dina förutsättningar för en lyckad implantatbehandling. Ring oss på 08-20 06 80 eller boka tid för en implantatkonsultation online.

Läs mer om implantat

*Livstidsgarantin gäller endast för själva implantatet (titankomponenterna). Protetiken (porslinskronor eller broar) har en garanti på två år.

 

CITY DENTAL

Drottninggatan 27
Box 161 56
103 24 STOCKHOLM

Närmsta tunnelbaneuppgång är T-Centralen uppgång Sergels Torg.

BOKA TID GENOM ATT RINGA

08 – 20 06 80

ELLER