08 - 20 06 80

Nya tänder

Nu har vi på City Dental, genom ny modern utrustning möjlighet att tillverka din krona eller bro på en och samma dag.

Vi använder oss av en avancerad 3D-kamera som fotograferar det aktuella området i munnen och skapar en vektoriserad modell över området där din nya tand eller bro ska sättas dit. Denna teknik gör att du slipper ha avtrycksmassa i munnen. Fotograferingen tar några sekunder och skapar ett perfekt digitalt avtryck, som med ett enkelt knapptryck skickas till det tandtekniska laboratoriet.

I labbet öppnas filen av våra tekniker som med hjälp av avancerad 3D-design gör det möjligt att genast skapa en för dig perfekt anpassad porslinskrona eller bro. När designen är avslutad skickas informationen till vår CAD/CAM fräs. En porslinskrona kan produceras på 20 minuter vilket innebär att hela behandlingen i många fall kan göras på ett besök.

Tandimplantat

Hos City Dental erbjuder vi olika implantatsystem utefter vad som lämpar sig bäst för varje enskilt fall. Om du har förlorat en tand är implantat det bästa alternativet eftersom den sitter permanent och fungerar som en vanlig tand. Den estetiska aspekten också mycket viktig, tanden ska se ut och kännas så naturlig som möjligt.

Implantatbehandlingar består av två delar, först den kirurgiska delen och sedan den protetiska delen. På City Dental utförs båda delar av behandlingen. Tandtekniker på kliniken tillverkar de nya tänderna utifrån 3D-foton som tagits efter kirurgin. Att sätta in ett tandimplantat tar lite tid, men när de väl är på plats är det som att ha sina egna naturliga tänder igen.

Skalfasader

Om du har missfärgade tänder, mellanrum eller fula fyllningar kan en skalfasad vara lösningen. Skalfasaden byggs upp individuellt efter dina tänder och resultatet blir oftast mycket bra.

Tandkrona

Om en tand blivit ordentligt skadad eller om en stor del av den egna tandkronan saknas är en ny krona oftast det bästa alternativet. Den befintliga tanden slipas till och blir sedan ett fäste för den nya kronan. Om det endast finns en liten bit kvar av den naturliga tanden kan den förlängas med ett stift för att kronan ska kunna fästa.

Patient och tandläkare bestämmer tillsammans lämplig färg på tanden, sedan tas ett avtryck som skickas till tandteknikerna på City Dental. Tandteknikerna tar sedan fram en krona som till utseendet ser ut som dina övriga tänder.

Bro

Om du saknar en eller flera tänder kan en tandbro vara lösningen. En tandbro kan omfatta allt ifrån två tänder till en hel käke. Om de närliggande tänderna är friska, används de som stöd och fäste för bron. Tandbroar kan även förankras i tandimplantat. City Dentals tandtekniker framställer bron och tillverkar den så att den ser ut som dina naturliga tänder.