Tandimplantat

Tandimplantat

Tandimplantat är det allra bästa sättet att återställa förlorade tänder i dagsläget som ger ett oslagbart estiskt resultat. Ett hälsosamt och vackert leende med nya tänder som inte skiljer sig från dina egna, med livstidsgaranti*.

Vad är tandimplantat?
Tandimplantat är en titanfixtur som placeras i käkbenet och fungerar som en artificiell tandrot. Därefter skruvar man fast en krona (själva tanden) på titanroten. Titan – är ett material, som har den bästa biologiska förmågan att integreras i människans kropp och med tiden växer fast i käkbenet. Vilket är i praktiskt taget det vänligaste och allra bästa alternativet för detta ändamål.

Kan jag få en implantatbehandling?
Denna teknik passar nästan alla och är lämplig för att lösa en mängd olika problem förknippade med tandförlust, oavsett om det är en eller flera tänder. I fall en singeltand behöver återställas är tandimplantat en lösning som gör att en tandläkare inte behöver förstöra närliggande tänder genom att slipa ner dem vilket gjordes innan tandimplantaten kom. Dessutom kan titanrötter utgöra en grund för större broar på flera tänder eller för helkäksbroar. Förutsägningar för implantatbehandling Patenten ska ha ett bra övergripande hälsotillstånd samt bra munhygien för att tandimplantat ska integreras framgångsrikt. Om käkbenet är otillräckligt eller saknas, finns det en möjlighet att utöka den eller bygga ut.

Fördelar:
• Naturligt och estetiskt utseende - ser ut som riktiga tänder och hjälper till att återställa en ungdomlig utseende
• Komfort - ingen känsla av att ha något främmande i munnen
• Funktionalitet – mycket bättre tuggförmåga i jämförelse med en protes
• Tillförlitlighet och hållbarhet,
• Varken förstör eller påverkar friska tänder negativt.

Med tandimplantat slipper du:
• Borra eller slipa ner friska tänder för att göra broar,
• Obehag med avtagbar protes
• Utsätta dig för risken att käkbenet resorberas och försvagas med tiden där en eller flera tänder fanns förut.
• Byta ut tandbroar var tredje - femte år

Förutsättningar för implantatbehandling
Patienten ska ha ett bra övergripande hälsotillstånd samt bra munhygien för att tandimplantat ska integreras framgångsrikt. Om käkbenet är otillräckligt eller saknas, finns det en möjlighet att utöka den eller bygga ut.

Hur lång tid tar det?
Karensperiod som hela processen tar beror på antal implantat som placeras, samt på käkbens kvalité och dess volym. Själva fixturen (implantat) integreras helt efter tre till fem månader. I underkäke är benet hårdare och tjockare, därför integrationsprocessen går fortare. Benet i överkäke är dock smalare och  mjukare vilket innebär att integrationsprocessen tar mer tid.

Efter att tandimplantat har integrerats är det dags att förberedda tandköttet inför de nya tänderna. Det tar upp till två veckor och ett tandläkarbesök. Till slut tillverkas de nya tänderna på ett laboratorium, vilket kan också ta upp till två veckor och därefter placeras de permanenta tänderna på de artificiella tianrötterna. Vid denna tidpunkt kan tandimplantation anses vara fullständigt slutförd.

Vi garanterar:

Pålitlighet och hållbarhet - Vi arbetar med världsledande leverantörer av implantat och komponenter. Både MIS Implants och Straumann är tillverkare som funnits många år och bakom dessa implantat och komponenter ligger forskningar och erfarenhet av världsledande specialister inom käkkirurgi och tandimplantat.

Lugn - Under implantatplaceringen kommer du garanterat inte känna någon smärta eller obehag på grund av de moderna högteknologiska lösningarna inom anestesi, samt den senaste dentala utrustningen.

Säkerhet - Tandimplantat från både MIS samt Straumann har en livstidsgaranti. I det extremt ovanliga fallet att någonting skulle hända med ett implantat, kommer vi att ersätta det hos leverantören och placera tillbaka det kostnadsfritt (gäller ej patienter med kontraindikationer).

Har du fortfarande några frågor?
Våra kvalificerade rådgivare kommer att förklara allt du undrar över. Ring oss på 08-20 06 80 eller boka tid för en implantatkonsultation online.

Läs mer om implantat

*Livstidsgarantin gäller endast implantat (fixtur), dock ej krona som har en garanti på två år.

 

       

ÖPPETTIDER

Måndag - fredag: 07:30 - 21:00 - Lördag: 09:00 - 17:00 - Söndag: 10:30 - 16:30

BOKA TID GENOM ATT RINGA
08 - 20 06 80
ELLER
BOKA ONLINE

Drottninggatan 27, Box 161 56, 103 24 STOCKHOLM. Närmsta tunnelbaneuppgång är T-Centralen uppgång Sergels Torg. Klicka för karta