Implantat

Tandimplantat används för att ersätta en eller flera tänder. Implantaten fungerar som konstgjorda tandrötter på vilken sedan en tandprotes fästs. Implantat kan fästas i såväl över- som underkäken. Implantaten är gjorda av en titanlegering som är biokompatibelt med kroppens egen vävnad. Läs mer om implantat.

Fördelar med implantat:

  • Gör det lättare att äta och tugga
  • Gör att du åter får ett vackert leende
  • Ger många ett bättre och mer socialt liv
  • De sitter fast och ger en känsla av egna, naturliga tänder
  • De ger bättre tuggförmåga jämfört med lösa proteser, som klistras eller fästs med klammer
  • De ger förbättrat tal
  • De ger förbättrad estetik

Passar tandimplantat mig?

Tandimplantat kan vara en möjlighet för alla som saknar en eller flera tänder på grund av skador och sjukdom. Ett krav för att kunna använda tandimplantat är att käken måste ha vuxit färdigt och att det finns tillräckligt med käkben för att fästa implantaten.

För att en implantatbehandling ska lyckas bra måste patienten ha ett gott allmäntillstånd och en god munhygien. Om det inte finns tillräckligt med käkben för att kunna fästa ett implantat finns det olika möjligheter att bygga upp käkbenet och förbereda för en bra behandling. 

Hur fungerar tandimplantat?

Ersätt en enstaka tand med implantat 
Om du bara behöver ersätta en enstaka tand kan ett implantat vara ett effektivare alternativ än en bro. Ett implantat bevarar de angränsande tänderna och benet medan en bro kräver att de angränsande tänderna slipas ned som stöd för den nya bron.

Ersätt flera tänder med implantat
Implantaten hjälper till att bevara din käkhälsa så att ditt nuvarande utseende bevaras. Flera implantat stödjer en delprotes och eliminerar behovet av klister eller metallklamrar.

Helprotes
Tandimplantat är det mest effektiva sättet att fästa en helprotes. Proteser som sitter dåligt påverkar din förmåga att äta, tala och ditt utseende. Genom att fästa en helprotes med tandimplantat kan du känna dig trygg när du äter, tuggar, skrattar och ler. 

Läs mer om implantat

ÖPPETTIDER

Måndag - fredag: 07:30 - 21:00 - Lördag: 09:00 - 17:00 - Söndag: 10:30 - 16:30

BOKA TID GENOM ATT RINGA
08 - 20 06 80
ELLER
BOKA ONLINE

Drottninggatan 27, Box 161 56, 103 24 STOCKHOLM. Närmsta tunnelbaneuppgång är T-Centralen uppgång Sergels Torg. Klicka för karta